BREWING SKILLS: PROFESSIONAL

SCA ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Kafeaterra-Brewing Skills: Professional
ΜΑΘΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ & ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ.
ΣΚΟΠΟΣ

Αυτό το 3ήμερο επαγγελματικό μάθημα είναι μια προηγμένη ενότητα για την παρασκευή καφέ. Αναζητώντας λεπτομερώς την επιστήμη και τις διεργασίες πίσω από τις διάφορες μεθόδους παρασκευής, σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε για τις αλληλοσυνδεόμενες επιδράσεις των μεταβλητών στον καφέ. Φρεσκάδα, επίπεδο καβουρδίσματος, άλεση, χημεία νερού και χτίσιμο συνταγής βήμα βήμα.

Μετά την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος, θα είστε σε θέση με αυτοπεποίθηση να πλοηγηθείτε στο brewing control chart, σχεδιάζοντας ποικίλες συνταγές για να επιτύχετε τους γευστικούς στόχους σας. Θα μπορείτε να διαχειριστείτε όλους τους τύπους εξοπλισμού, διαφορετικές προελεύσεις και βαθμούς καβουρδίσματος και να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα σας παρουσιάζεται.

Επιπλέον, με μια προσεκτική ματιά στη χημεία του νερού, θα μάθετε να δοκιμάζετε και να αξιολογείτε την αλκαλικότητα και τη συνολική σκληρότητα του νερού, καθώς και το pH. Θα εξετάσουμε διαφορετικές μεθόδους φιλτραρίσματος νερού και την ικανότητά τους να διαχειρίζονται επιθυμητά και ανεπιθύμητα συστατικά στο νερό σας.

Περιλαμβάνει 4 πρακτικές εξετάσεις και γραπτή εξέταση (35 ερωτήσεις με απαιτούμενο ποσοστό επιτυχίας 80%).

Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος αξίζει 25 βαθμούς για το SCA Coffee Diploma.

ΕΓΓΡΑΦΗ
ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Αυτό το μάθημα απευθύνεται σε εκείνους τους barista με σημαντική εμπειρία και οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τις δεξιότητες ‘Brewing Skills: Intermediate’ module.

Η παρακολούθηση των ενοτήτων ‘Sensory Skills: Foundation’ & ‘Barista Skills: Intermediate’ συστήνεται χωρίς να είναι υποχρεωτική.

ΕΓΓΡΑΦΗ
ΘΕΜΑΤΑ
  1. Μάθετε τι επηρεάζει την άλεση και γιατί η επίδρασή της στην εκχύλιση είναι καταλυτική
  2. Προφίλ άλεσης, μέγεθος σωματιδίων, τι είναι, πως τα μετράμε
  3. Διαφορές ανάμεσα στο σχεδιασμό διάφορων μύλων και μαχαιριών
  4. Αναλυτική παρουσίαση των παράμετρων που επηρεάζουν μια εκχύλιση με πρακτική εξάσκηση
  5. Περιγράφοντας μια εκχύλιση, sensoryanalysis και μετρήσιμα χαρακτηριστικά
  6. Μέτρηση TDS, πως γίνεται, οφέλη και περιορισμοί
  7. Πότε και γιατί χρησιμοποιούμε το bypass
  8. Η ποιότητα του νερού και η επίδρασή του στην εκχύλιση με πρακτικά παραδείγματα
  9. Γευσιγνωσία νερού
  10. Συνιστώμενα επίπεδα και τρόποι μέτρησης των βασικών γνωρισμάτων του νερού (PH, αλκαλικότητα, σκληρότητα κλπ)
  11. Τρόποι αντιμετώπισης μη καταλληλότητας του διαθέσιμου νερού
  12. Το καβούρδισμα και η επίδρασή του στη γεύση
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΙΔΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ:

Θεωρητικό & πρακτικό

ΓΛΩΣΣΑ:

Ελληνικά

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

3 ημέρες (21 ώρες)

ΚΟΣΤΟΣ:

€540 + Φ.Π.Α.

Ισχύουν εκπτώσεις για μέλη SCA και πελάτες.Τα μέλη SCA θα κληθούν να δώσουν έναν αριθμό μέλους για να επιβεβαιώσουν την ιδιότητα του μέλους.

ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να παρακολουθήσετε οποιοδήποτε από τα μαθήματα SCA, είναι απαραίτητο να μας στείλετε τον αριθμό μαθητευόμενου (learner number) ο οποίος μπορεί να αποκτηθεί μέσω της επίσκεψης σας SCA Member Portal και κάνοντας κλικ στο “Become a learner” για να ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής.

ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΜΑΝΑΚΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
AST (2022-2024)
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΑΧΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
AST (2022-2024)
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΡΑΝΗΣ
AST (2022-2024)
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΜΟΥΡΑΣ
AST (2022-2024)
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΑΣ
AST (2022-2024)
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ