MANUAL BREWING

DIMELLO CAMPUS ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Kafeaterra-Manual Brewing
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ HAND BREWING & ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕ.
ΣΚΟΠΟΣ

Το κίνημα των specialty coffees, πέρα από την αλλαγή που επέφερε στον κλάδο του καφέ, οδήγησε και στην πραγματική αναβίωση των μεθόδων hand brewing.

Μαζί θα γνωρίσουμε όλες τις μεθόδους και θα δοκιμάσουμε το γευστικό και αρωματικό θαύμα του hand brewing με τους υπέροχους μονοποικιλιακούς καφέδες μας.

ΕΓΓΡΑΦΗ
ΘΕΜΑΤΑ
  1. Ιστορία των μεθόδων hand brewing
  2. Καλλιέργεια, παραγωγή και διάθεση του πράσινου καφέ
  3. Μονοποικιλιακοί καφέδες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους
  4. Άλεσμα και μύλος άλεσης καφέ: θεωρία και πρακτική
  5. Βασικές ρυθμίσεις μύλου άλεσης
  6. Εξοπλισμός και βήματα της σωστής εκχύλισης
  7. Παράμετροι εκχύλισης ανάλογα με τη μέθοδο παρασκευής (V-60, Chemex, Aeropress, cold drip, κ.λπ.)
  8. Οργανοληπτική ανάλυση σωστών και εσφαλμένων εκχυλίσεων: πρακτική δοκιμή
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΙΔΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ:

Θεωρητικό & πρακτικό

ΓΛΩΣΣΑ:

Ελληνικά

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

6 ώρες

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ:

Barista & υπεύθυνους καφέ

ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΜΑΝΑΚΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
AST (2022-2024)
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΑΧΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
AST (2022-2024)
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΡΑΝΗΣ
AST (2022-2024)
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΜΟΥΡΑΣ
AST (2022-2024)
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΑΣ
AST (2022-2024)
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ