INTRODUCTION TO ESPRESSO

DIMELLO CAMPUS ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Kafeaterra-Introduction to Espresso
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΣΚΟΠΟΣ

Η παρασκευή ενός τέλειου καφέ δεν είναι θέμα τύχης. Ο κλάδος του καφέ έχει εξελιχθεί σημαντικά, συνεπώς η φροντίδα και η προσοχή στη λεπτομέρεια απαιτούνται σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού και καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα στο φλιτζάνι. Οι barista είναι ο τελευταίος σταθμός σε αυτήν την πολυλειτουργική διαδρομή.

Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι να παρέχει στους ανθρώπους που είναι πραγματικά παθιασμένοι με τον καφέ τις γνώσεις και τις τεχνικές για τη σωστή προετοιμασία του τέλειου espresso, κάθε φορά.

ΕΓΓΡΑΦΗ
ΘΕΜΑΤΑ
  1. Ιστορία, έθιμα και μέθοδοι παρασκευής
  2. Καλλιέργεια, παραγωγή και διάθεση του πράσινου καφέ
  3. Διαδικασία βιομηχανικής παραγωγής του καφέ
  4. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του espresso
  5. Άλεσμα και μύλος άλεσης καφέ: θεωρία και πρακτική
  6. Βασικές ρυθμίσεις μύλου άλεσης
  7. Παράμετροι εκχύλισης για τέλειο espresso
  8. Συντήρηση και βασικές ρυθμίσεις της μηχανής espresso
  9. Πρακτική δοκιμή οργανοληπτικής ανάλυσης του espresso
  10. Τεχνικές και ιδέες για το σερβίρισμα του τέλειου cappuccino
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΙΔΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ:

Θεωρητικό & πρακτικό

ΓΛΩΣΣΑ:

Ελληνικά

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

7 ώρες

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ:

Επαγγελματίες & επιχειρηματίες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους, ή θέλουν να εισέλθουν στον κλάδο της καφεστίασης.

ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΜΑΝΑΚΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
AST (2022-2024)
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΑΧΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
AST (2022-2024)
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΡΑΝΗΣ
AST (2022-2024)
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΜΟΥΡΑΣ
AST (2022-2024)
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΑΣ
AST (2022-2024)
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ