ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΗΜ/ΝΙΑ: 13.05.2025
Η εταιρεία KAFEA TERRA FOOD & DRINKS AEBE  όσο αφορά τις δραστηριότητες  της  για την Επεξεργασία και Συσκευασία Προϊόντων Καφέ,  Συσκευασία Ζάχαρης σε Sticks, Εισαγωγή και Εμπορία Καφέ, Ποτών και άλλων Ειδών Διατροφής Ξηρής Αποθήκευσης, Φλιτζανιών και Ποτηριών Ροφημάτων, Εισαγωγή, Εμπορία και Τεχνική Υποστήριξη Μηχανών Καφέ και Ροφημάτων εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων. Η Πολιτική Ασφάλειας Τροφίμων εφαρμόζεται, τηρείται και είναι γνωστή σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη του εφαρμοζόμενου συστήματος.

Δεσμεύσεις

  • — Η συνεχής ποιοτική βελτίωση των προϊόντων, σαν αποτέλεσμα της βελτίωσης της τεχνογνωσίας, των μέσων παραγωγής και των διαδικασιών.
  • — Στην πιστή εφαρμογή και στην συνεχή βελτίωση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΠΑΤ).
  • — Στην συνεχή ενημέρωση, παρακολούθηση και εναρμόνιση με την νομοθεσία σε θέματα  ποιότητας και ασφάλειας καθώς και στις απαιτήσεις των αρμοδίων αρχών και εφαρμοζόμενων προτύπων.
  • — Στην εναρμόνισή της με τις απαιτήσεις των πελατών με αποτελεσματική αντιμετώπιση παραπόνων,  βάσει τεκμηριωμένων διαδικασιών.
  • — Στην κοινοποίηση, εφαρμογή και τήρηση του ΣΔΠΑΤ σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας.
  • — Την διαρκή επικαιροποίηση του ΣΔΠΑΤ και τον διαρκή έλεγχο ως προς την επάρκειά του.
  • — Η βελτίωση της επικοινωνίας, του ομαδικού πνεύματος και της συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων τμημάτων και των εργαζομένων, όπως επίσης και με τους προμηθευτές και τους πελάτες.
  • — Στην συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού πάνω σε θέματα ασφάλειας των τροφίμων.
  • — Η προστασία του περιβάλλοντος (ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από τη λειτουργία της) και στην αειφορία και στήριξη της περιοχής.
  • — Στον διαρκή εκσυγχρονισμό και αυτοματοποίηση του εξοπλισμού της εγκαταστάσεως.
  • — Στην τήρηση και συνεχή βελτίωση των κανόνων ασφαλείας των εργαζομένων στην εγκατάσταση.
  • — Στην διάθεση όλων των απαραιτήτων πόρων για την πιστή εφαρμογή της πολιτικής ασφάλειας και υποστήριξη στα στελέχη της εταιρίας για την εφαρμογή των καθορισμένων διαδικασιών.
  • — Στην διαρκή βελτίωση της κουλτούρας των εργαζόμενων, όσον αφορά σε θέματα ασφάλειας των παραγόμενων και εμπορευόμενων προϊόντων.
  • — Την θέσπιση δεικτών και αντίστοιχων μετρήσιμών στόχων, καθώς και την παροχή όλων των απαιτούμενων πόρων για την επίτευξή τους.
  • — Την μέτρηση της κουλτούρας ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων και θέσπιση στόχων για τη συνεχή βελτίωσή της.
  • — Την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία.